Als jobcoach mensen aan het werk helpen in de social profit

 

Social-profitorganisaties hebben een superdivers cliënteel. Steeds meer organisaties beseffen dat een divers personeelsbestand een meerwaarde is voor de kwalitatieve dienstverlening.

Met het project Ieder Talent Telt brengen we divers talent en inclusieve werkgevers uit de social profit met elkaar in contact.

Hoe pakken we dat aan?

  • We ontwikkelden deze website met een visuele talententest en offline beroepenfiches (onderaan deze pagina te downloaden) of uitgebreidere online beroepenfiches om divers talent te informeren over een job in de social profit. 
  • We organiseren regionale social-profitsalons: op deze events brengen we mensen met een migratieachtergrond in contact met diversiteitsgezinde werkgevers, opleidingsinstanties en ondersteunende partners zoals VDAB en Agenschap integratie en inburgering.
  • We ontwikkelden met Verso ondersteunende tools voor werkgevers.

Wat kan jij als jobcoach van mensen met migratieachtergrond doen?

  • Maak gebruik van de tools die we online ter beschikking stellen om mensen te oriënteren: talententest, beroepenfiches, inspirerende filmpjes. Vraag hier papieren beroepenfiches aan om bijvoorbeeld te gebruiken in de les of individuele oriënterende gesprekken. 
  • Stuur geïnteresseerde cliënten met migratieachtergrond door naar een Social-profitsalon in de regio. Daar maken ze kennis met werkgevers en opleidingsmogelijkheden in de buurt. 
  • Laat je collega's weten dat we bestaan.

Wil je op de hoogte blijven van salons of werkervaringsmogelijkheden in je regio? Volg ons dan op Facebook!

Heb je vragen? Mail ons

Download onze beroepenfiches