Webinar en workshop voor werkgevers uit de Brugse regio

 

Goed nieuws! Binnenkort landt het project ‘Ieder talent telt’ in Brugge.

‘Ieder talent telt’ is een initiatief van o.a. VIVO, Verso en VDAB waarmee we mensen met een migratieachtergrond warm maken voor een opleiding, ervaring of job in de social-profitsector. In samenwerking met Werkkracht10 en Stad Brugge zetten we acties op touw voor zowel werkzoekenden als werkgevers.

Wat biedt ‘Ieder Talent telt’ jou, als werkgever?

 

Webinar - Maandag 12 september van 12u tot 13u

We bezorgen de link voor deze online infosessie een week op voorhand.

  • Krapte op de arbeidsmarkt. Zeker ook in de social-profitsector. Ann Perrett, arbeidsanalist VDAB West-Vlaanderen geeft een beeld van de arbeidsmarkt binnen de social profit in de Brugse regio.
  • Daan De Ceukelaire, instructeur NT2 bij VDAB maakt je vervolgens wegwijs binnen de taalopleidingen en het aanbod aan taalondersteuning, met inspirerende voorbeelden uit de sector.

 

Workshops - Dinsdag 11 oktober van 10u tot 11u30

Magdalenazaal Brugge, Magdalenastraat 27, 8200 Sint-Andries

Keuze uit 2 thema’s:

  • THEMA 1: Eerste Hulp bij Opmaak Vacatures - Aarnout Lanckriet van LEVL, project Hands-On Inclusion

Heb je het gevoel dat je als onderneming wel open staat voor een divers personeelsbestand, maar dat je altijd uit dezelfde vijver vist? Misschien speelt de opmaak van je vacature hier wel een rol in. Is de vacature volledig? Is het taalgebruik toegankelijk? Is de functieomschrijving duidelijk? Weten kandidaten bij wie ze komen solliciteren?

Gelukkig is het schrijven van toegankelijke vacatures geen kernfysica! Aan de hand van concrete tips en tricks kan elke vacature doen wat het moet: de juiste kandidaten aantrekken. Neem deel aan onze gratis workshop 'Eerste Hulp bij Opmaak van Toegankelijke Vacatures' en wij maken samen met jou van je vacaturetekst een echte kandidatenmagneet!

We gaan op basis van de ‘Checklist voor een toegankelijke vacature' aan de slag met je eigen vacature, dus houd er zeker eentje bij de hand.

  • THEMA 2: cultuursensitiviteit op de werkvloer – Els Soenens van Agentschap Integratie Inburgering

Onze samenleving is superdivers. Voor bedrijven en organisaties brengt dit kansen maar ook uitdagingen met zich mee.  Hoe kan je op een goede manier de veelheid aan diversiteit in je organisatie managen? Hoe antwoord geven op cultuurgevoelige vragen?  

In deze workshop ontdek je de troeven van een cultuursensitieve aanpak op de werkvloer. Je krijgt tips en tools om werk te maken van een cultuursensitief beleid op vlak van taal, leiding geven en HR.

Na de workshop kan je deelnemen aan het netwerkmoment met een broodjeslunch van 11u30 tot 12u30.

 

Social Profit Salon Brugge - Dinsdag 11 oktober van 12u30 tot 16u

Magdalenazaal Brugge, Magdalenastraat 27, 8200 Sint-Andries

Het Social-profitsalon is een job-, opleidings- en informatiebeurs voor talent met een migratieachtergrond met interesse in de social profit. Het is dus dé plaats om je als werkgever te tonen aan divers talent en je vacatures toe te lichten. Je krijgt de mogelijkheid om er een stand te zetten van +/- 5m². Wij zorgen voor een tafel en 4 stoelen en je kan je stand zelf aankleden met een banner, infobord, ….

Hier vind je een terugblik op de vorige edities en interessante informatie voor werkgevers.

 

Interesse om deel te nemen aan één of meerdere van deze activiteiten? Meld je dan hier aan.

Alle activiteiten zijn gratis, maar inschrijven via het inschrijvingsformulier is verplicht en kan tot 8 september.

We contacteren kandidaat-standhouders na hun inschrijving nog voor de verdere praktische afspraken.

 

Heb je nog een vraag?

Mail naar socialprofitsalon@brugge.be.